O NAMA

Kreativno je pltaforma za promovisanje kulture i svega što spaja ljude u vremenu kada nas toliko toga razdvaja. Naša misije je da podsetimo ljude da treba da vrednuju sebe i ne pristaju na kič i druge toksične sadržaje, koji su popularizovani uz opravdanje da to narod voli. Duboko smo uvereni da narod voli ono što se plasira na pravi način.

Želimo da podržimo i sve one koji doprinose razvoju i očuvanju kulturnog nasleđa i stvaralaštva. Okupljamo umetnike, novinare, prevodioce, kulturna udruženja, galerije i druge “kreativce” i organizacije, između ostalog i kako bi oni koji žele da sarađuju sa nama mogli lakše da nas pronađu i kontaktiraju. Neke možete direktno kontaktirati, a neke preko nas.

Platformu vode novinari sa velikim iskustvom u odnosima s javnošću i televizijskom, pisanom i digitalnom novinarstvu. Tako smo tu da kroz konsultacije ili podučavanje pomognemo i drugim “kreativcima” i svima kojima je potrebna asistencija profesionalaca u pojavljivanju u medijima i drugim javnim nastupima i odnosima sa javnošću.

Ovde možete pronaći ljude i za svoje kratkoročne i dugoročne projekte, ali i za stalni radni odnos ako je to ono što tražite. Uskoro pokrećemo i posebnu internet oglasnu tablu, koja će pomoći ljudima iz Srbije, regiona i dijaspore da se povežu, bilo da žele da angažuju nekoga ili traže posao u oblasti kulture i medija. To je takođe način da se podrže kultura i svi koji je čuvaju i stvaraju.

Na sajtu Kreativno možete pročitati i tekstove našeg osnivača, novinarke Ivane Nikolić, koji se bave aktuelnim društvenim temama i profesionalnim izazovima sa kojima se sreću današnji “kreativci”. U pripremi su i intervjui sa istaknutim umetnicima, naučnicima i drugim izuzetnim ljudima. Imamo i književni kutak, kako bi i na taj način popularizovali kvalitetne sadržaje.

Voleli bi da čujemo i vaše predloge i značio bi nam svaki vid vaše podrške u ovom poduhvatu. S obzirom da okupljamo profesionalce sa svih meridijana, platforma je otvorena za ljude iz celog sveta. Dobrodošli u svet kreativnosti i lepote stvaranja i razmene.